Plynové vratky zneužívajú podvodníci, v mene SPP žiadajú zálohu

Tému plynových vratiek začali zneužívať podvodníci. Ako upozornil najväčší dodávateľ plynu na Slovensku, Slovenský plynárenský priemysel (SPP), v mene jeho spoločnosti začali organizované skupiny od ľudí žiadať takzvaný preddavok na spracovanie dát o vratkách vo výške 20 eur.

27.01.2016 17:21
debata (1)

"Nikoho sme nepoverili vyberaním akýchkoľvek záloh na výpočet dát. Radíme domácnostiam, aby sa v takýchto prípadoch okamžite obrátili na políciu,“ zdôraznil hovorca SPP Michal Holeš.

Plynári znova opakujú, že domácnosti pre plynové vratky nemusia robiť nič. "Poštovú poukážku so štátnym príspevkom dostanú domácnosti priamo do svojej schránky. Jej platnosť je 60 dní, počas ktorých si ľudia môžu peniaze vyzdvihnúť na akejkoľvek pošte,“ konštatoval Holeš.

Spoločnosti dodávajúce plyn slovenským domácnostiam taktiež domácnosti žiadajú, aby zbytočne nezahlcovali svojimi dotazmi ich telefonické centrá s otázkami, či majú nárok na plynové vratky aj domácnosti odoberajúce plyn aj od iných dodávateľov ako je najväčší dodávateľ plynu.

Predseda vlády Robert Fico, ako aj minister hospodárstva Vazil Hudák už viackrát zopakovali, že na plynové vratky majú nárok všetci odberatelia, bez ohľadu na meno spoločnosti, od ktorej plyn odoberajú.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vratky za plyn