Dotáciu na zelenú energiu dostalo 588 domácností

V 18. kole projektu podpory malých obnoviteľných zdrojov energie (OZE) Zelená domácnostiam získalo poukážky na fotovoltické panely 588 domácností v mimobratislavských regiónoch.

26.01.2018 13:52
debata (1)

Medzi vydanými poukážkami je 143 bez využitia elektrickej akumulácie. Uviedla pre TASR Sylvia Pálková, manažérka komunikácie Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA).

„Kolo s alokáciou 1,65 milióna eur bolo uzatvorené v súlade s osobitnými podmienkami projektu Zelená domácnostiam po prekročení vyčlenenej čiastky o 10 % po viac ako deviatich minútach. Vzápätí systém žiadosti aj vyhodnotil,“ spresnila.

Upozornila, že do 30 dní od vydania musia podľa nej domácnosti poukážky spolu so zmluvami odovzdať zhotoviteľom. Na ich využitie a podanie žiadostí o preplatenie majú 3 mesiace.

Avizovala zároveň, že najbližšie 19. kolo projektu Zelená domácnostiam je určené pre zariadenia na výrobu tepla v mimobratislav­ských regiónoch. Kolo bude otvorené 6. februára 2018 o 15. hod. K dispozícii budú poukážky v hodnote 2,35 milióna eur.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slnečná energia #kolektor #Zelená domácnostiam