Slovak Telekom rozpredáva budovy, je ich spolu 43

Slovak Telekom na Slovensku predáva spolu 43 budov. Celkovo ide o 170-tisíc metrov štvorcových.

22.10.2013 07:14
hypotéka, prenájom, dane, daňové, nájom Foto:
Ilustračné foto
debata (8)

Ide o prvý významnejší balík nehnuteľností po niekoľkých rokoch, ktorý je na Slovensku na predaj. Informovala o tom realitná poradenská spoločnosť Cushman & Wakefield, ktorej pražská pobočka predaj nehnuteľností sprostredkováva.

„Objekty ponúkajú prevažne administratívne a technické využitie a nachádzajú sa v 35 mestách a obciach na Slovensku,“ poznamenala hovorkyňa Cushman & Wakefield Jitka Kvartková.

Medzi nehnuteľnosťami na predaj sú napríklad školiace a ubytovacie stredisko v bratislavskom Lamači, administratívny komplex v centre Košíc, logistický areál na Žabom Majeri v Bratislave a väčšinový podiel Telekomu v administratívno – skladovom komplexe v bratislavskej časti Nové Mesto.

Prvých investorov chce spoločnosť osloviť v polovici októbra. „Po niekoľkých rokoch ide o prvý významnejší balík nehnuteľností na predaj na Slovensku. Veríme , že vďaka ich štruktúre rovnako ako možnému využitiu v kombinácii s cenou osloví táto ponuka tak developerov, ako aj finančných investorov,“ doplnil Alexander Rafajlovič z investičného oddelenia Cushman & Wakefield.

Slovak Telekom je najväčší slovenský poskytovateľ služieb pevnej telefónnej linky, internetu a digitálnej televízie IPTV. Okrem toho vlastní ďalšie firmy. Majoritným akcionárom je s 51 percentami akcií Deutsche Telekom AG. Zvyšných 49 percent vlastní štát. Slovenská vláda teraz rokuje o privatizácii zvyšného podielu spoločnosti.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Reality #Slovak Telekom