Najväčšie nákupné centrum na svete bude v Dubaji

V Dubaji vznikne hotelový a zábavný komplex, ktorého súčasťou bude najväčšie nákupné stredisko na svete.

06.07.2014 17:00
Mall of the World, Dubaj Foto:
Maketa budúceho komplexu, v ktorom bude aj obchodné supercentrum Mall of the World.
debata (10)

Najnovšia verzia projektu „Mall of the World“ počíta s tým, že nákupná zóna sa bude rozkladať na 743 000 metroch štvorcových, informoval v sobotu dubajský premiér šejk Muhammad bin Rašíd Maktúm.

Plány obrieho nákupného centra emirát predstavil prvýkrát už pred 18 mesiacmi. Šejkovo oznámenia tak naznačuje skoré začatie výstavby projektu, uviedla agentúra Reuters. Premiér neoznámil, kedy má byť projekt dokončený, ani koľko bude stáť.

„Projekt bude budovaný vo fázach v nadväznosti na postupný rozvoj rodinnej turistiky v Dubaji,“ uviedla spoločnosť Dubai Holding, ktorá je osobným investičným nástrojom šejka Muhammada.

Nákupné centrum bude prepojené siedmimi kilometrami promenád sa zábavným parkom, kinosálami, stovkou hotelov a ďalších ubytovacích zariadení. Celý komplex bude schopný prijať 180 miliónov návštevníkov ročne.

Dubaj sa ešte úplne nespamätal z dlhovej krízy, do ktorej upadol pred piatimi rokmi po páde cien realít. Medzinárodný menový fond emirát upozornil, že záplava nových realitných projektov by mohla v emiráte vyvolať ďalší cyklus boomu a krachu. Miestni predstavitelia ale veria, že tentoraz budú schopní riziká zvládnuť.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Dubaj #Mall of the World