V Prahe sa najlepšie predávajú byty 2+kk

Viac ako tretina (37,8 percenta) nových bytov, ktoré vlani v Prahe v Česku predali developeri, bola 2+kk (dve izby plus kuchynský kút). Ľudia ich kúpili spolu 2249.

11.02.2015 15:12
debata (6)

Nasledovali byty 3+kk (27,6 percenta) a 1+kk (21,7 percenta). Vyplýva to zo spoločných dát spoločností Ekospol, Skanska Reality a Trigema. Celkovo vlani developeri v Prahe predali 5950 nových bytov, čo bolo o 18,6 percenta medziročne viac.

Najviac nových bytov sa vlani predalo na území Prahy 9, za ňou nasledovali Praha 10, Praha 5 a Praha 4.

„Nie je náhoda, že najviac bytov sa predáva práve v týchto mestských častiach. Je to fenomén už niekoľkých posledných rokov, keď sa dopyt sťahuje do lokalít, v ktorých ponúkajú developeri veľké projekty so stovkami superlacných bytov. Ceny týchto bytov sú potom výrazne nižšie, než je celopražský priemer,“ uviedol majiteľ Ekospolu Evžen Korec.

Najviac nových projektov vlani developeri iniciovali v Horných Měcholupoch, Stodůlkách, Hájoch, Braníku, Hloubětíne a v Letňanoch. „Súčet novo začatých bytov v týchto lokalitách dáva dohromady zhruba dve tretiny celkového objemu novo začatých projektov v treťom štvrťroku 2014,“ uviedla Skanska Reality.

Vysoký záujem o nové byty v českom hlavnom meste očakávajú developeri aj tento rok. Na začiatku roka mali v ponuke 6750 dostupných nových bytov.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #byt