V Bratislave sa za I. kvartál predalo 814 bytov

V prvom kvartáli tohto roka sa v Bratislave predalo 814 bytov, pričom rekordmanom bola Bratislava II., vďaka projektu Miletičova 60 s 208 predanými bytmi. Informovala o tom poradenská spoločnosť The Advisors.

02.04.2015 10:56
debata

Podľa zverejnených informácií nezaostávali ani ďalšie štvrte. Popri tom, ako dochádzajú voľné byty v Panorama City, Staré Mesto padá na koniec rebríčka. „Ponuku bývania v prvom bratislavskom obvode priniesol Blumental, cenami je výrazne vyššie než Panorama City. A to znamená veľký voľný priestor pre hráča, ktorý je schopný v Starom Meste ponúknuť stredný cenový i kvalitatívny štandard,“ konštatovala poradenská spoločnosť.

Prvý kvartál roka 2015 ukazuje rýchle predaje nových bytov prakticky v akomkoľvek štádiu výstavby a silný záujem aj o úplné novinky bez stavebných povolení. Za silným záujmom sú podľa The Advisors naďalej rekordne nízke hypotéky, ktoré by však už nižšie nemali ísť. Navyše banky dostali nové povinnosti a obmedzenia pri poskytovaní hypoték, čo by malo mierne znížiť ich dostupnosť.

The Advisors je poradenská spoločnosť, ktorá sa špecializuje na rezidenčné a komerčné nehnuteľnosti v Bratislave a v okolí. Firma ponúka komplexné transakčné riešenia nehnuteľností pre kupujúcich a predávajúcich, prenajímateľov, nájomcov, investorov a developerov.

debata chyba
Viac na túto tému: #byt