V Bratislave je záujem o nové byty, predávajú sa aj 'z papiera'

Na trhu rezidenčných novostavieb v Bratislave v období od októbra 2014 do apríla tohto roka pribudlo takmer 1 500 bytov v 19 projektoch.

26.05.2015 13:34
debata (13)

Vyplýva to z prieskumu poradenskej spoločnosti JLL. Za sledované obdobie sa dopyt po bytoch zvýšil o 32 %. Oproti 5-ročnému priemeru ide o nárast až o 61 %. „Momentálna situácia na trhu je taká, že väčšina projektov predáva byty "z papiera“, respektíve vo výstavbe," konštatoval analytik JLL Ján Bošácky. Spomínaným spôsobom sa za pol roka predalo 65 % bytov.

V súčasnosti podľa údajov JLL Bratislava ponúka 3 711 bytov v 147 projektoch. Poradenská spoločnosť očakáva v budúcnosti nárast ponuky, avšak otázkou zostáva vývoj dopytu. Najdynamickejšou bratislavskou mestskou časťou bolo za ostatného pol roka podľa JLL Nové Mesto. „Začína sa tu masívna výstavba, registrujeme viacero nových projektov, ktoré sú plánované. Nové Mesto začína dobiehať Staré Mesto, Petržalku a Ružinov,“ uzavrel Bošácky.

Spoločnosť JLL je medzinárodná poradenská spoločnosť, ktorá ponúka služby v oblasti nehnuteľností a manažmentu investícií. Slovenská pobočka bola založená v roku 2006. V súčasnosti poskytuje služby v oblasti investičného poradenstva, oceňovania nehnuteľností, prieskumu trhu, poradenstva v oblasti prenájmu kancelárskych, rezidenčných, industriálnych priestorov, ako aj služby v oblasti projektového manažmentu a správy nehnuteľností.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #novostavba #byt