Kempinski Hotel v Bratislave sa mení na Grand Hotel

Spoločnosť Best Hotel Properties a.s. (BHP) prevzala od 1. augusta manažovanie Kempinski Hotela River Park v Bratislave a na základe zmluvy o frančíze s firmou Starwood ho bude prevádzkovať pod značkou "a Luxury Collection".

02.08.2015 13:19
summit, Bratislava Foto: ,
Hotel Kempinski v Bratislave sa mení na Grand Hotel River Park.
debata

Hotel, ktorý patrí do portfólia BHP, mení svoj názov na Grand Hotel River Park, a Luxury Collection Hotel, Bratislava. Hotel privítal prvých hostí v roku 2010, má 231 izieb vrátane apartmánov. Informovala o tom firma BHP.

Konverziou potvrdila skupina BHP stratégiu ponúkať svoje know-how v oblasti manažovania a riadenia hotelov na základe vlastných princípov. Vedenie BHP vysvetľuje, že rovnaký princíp riadenia chce uplatniť aj v budúcnosti. "Rozhodli sme sa manažovať Grand Hotel River Park, a Luxury Collection Hotel, na základe zmluvy o frančíze so spoločnosťou Starwood. Tento krok nám umožní optimalizáciu prevádzok v rámci mesta, ktorá sa týka aj hotela Sheraton,” vysvetlil Branislav Babík, predseda predstavenstva spoločnosti BHP.

Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. je jednou z popredných hotelových spoločností na svete s viac než 1 200 hotelmi vo viac než 100 krajinách, pričom zamestnáva vyše 180 tis. zamestnancov. Starwood je spoločnosť, ktorá hotely vlastní, ale zároveň poskytuje možnosť spolupráce na základe zmluvy o frančíze. The Luxury Collection je skupina 85 hotelov a rezortov vo viac než 30 krajinách. Do roku 2016 bude mať spoločnosť Starwood v rámci The Luxury Collection stovku hotelov.

Do portfólia skupiny Best Hotel Properties a.s. v súčasnosti patrí tiež Grand Hotel Kempinski High Tatras, hotel Crowne Plaza v Bratislave, moskovský hotel Baltschug Kempinski a taktiež reštaurácia Buddha – Bar v Prahe. Do portfólia skupiny pribudol v roku 2013 Hotel InterContinental v Prahe. Akcie spoločnosti Best Hotel Properties a.s. sú kótované na Burze cenných papierov v Bratislave.

debata chyba
Viac na túto tému: #River Park