Najdrahšie nehnuteľnosti má New York, Londýn spadol na 3. miesto

Londýn už nie je najdrahším mestom na svete. Hlavné mesto Veľkej Británie je teraz na treťom mieste po New Yorku a Hongkongu v rebríčku miest podľa cien nehnuteľností.

07.08.2016 23:00
debata

Vyplýva to z prieskumu realitnej maklérskej spoločnosti Savills, o ktorého výsledkoch informuje portál rt.com. Štúdia analyzuje ročné náklady na zamestnanca žijúceho v prenajatom byte a pracujúceho v kancelárii.

Londýn bol za posledných 2,5 roka na vrchole rebríčka, ale v júli klesol krátko po odhlasovaní odchodu Británie z Európskej únie. Britská mena od referenda oslabila o takmer 12 percent. To výrazne zredukovalo náklady na prenájom bytu a kancelárie pri vyjadrení v amerických dolároch.

Podľa firmy Savills celkové ročné náklady na prenájom bývania a kancelárie pre jednu osobu v júli v Londýne klesli o 11 percent na 100 141 USD. New York a Hongkong boli pre pobyt zamestnanca drahšie. Náklady v New Yorku boli v júli 114 010 USD a v Hongkongu 100 984 USD.

Na štvrtom mieste bolo v júli podľa údajov firmy Savills Tokio, pričom náklady v tomto meste stúpli o 22 percent na 85 334 USD. Ide o odzrkadlenie 16-percentného rastu hodnoty jenu oproti doláru od začiatku tohto roka.

debata chyba
Viac na túto tému: #New York #nehnuteľnosť