Bory Bývanie od Penty sa rozrastie o 287 bytov

Spoločnosť Penta pripravuje druhú etapu rezidenčného projektu Bory Bývanie, ktorý sa nachádza medzi bratislavskými mestskými časťami Lamač a Devínska Nová Ves.

19.12.2016 16:29
debata (5)
Bory Bývanie, vizualizácie I. etapy Foto: Bory Bývanie
Bory Bývanie, I. etapa, vizualizácia Bory Bývanie, vizualizácie I. etapy

V rámci nej plánuje výstavbu ďalších 287 bytov v deviatich bytových domoch. Celková investícia dosiahne približne 20 miliónov eur, s výstavbou by sa malo začať v prvom polroku 2018. Informovala o tom spoločnosť Penta.

„Obytná zóna novým obyvateľom ponúkne nielen základnú občiansku vybavenosť, ale aj viaceré športoviská, detské ihriská či novú materskú škôlku,“ uviedol Business Development manažér v Penta Investments Juraj Nevolník. Súčasťou druhej etapy projektu by mal byť verejný park, pričom plocha zelene by podľa Penty mala dosiahnuť 12 tisíc metrov štvorcových. Celkovo je v druhej etape projektu plánovaných 405 nových parkovacích miest. Ako ďalej Penta uviedla, v rámci prvej etapy projektu je predaných viac ako 70 % zo 170 ponúkaných bytov, druhá polovica z celkového počtu 340 bytov by mala pribudnúť do ponuky v najbližšom čase.

Penta je stredoeurópska investičná skupina, ktorá bola založená v roku 1994. Pôsobí najmä v zdravotníctve, finančných službách, výrobe, maloobchode a v realitnom developmente. Spravuje jediný fond svojich partnerov, akcionárov spoločnosti. Jej portfóliové spoločnosti zamestnávajú viac ako tridsaťsedem tisíc ľudí a v roku 2015 dosiahla hodnota aktív skupiny 7 miliárd eur. Penta pôsobí vo viac ako desiatich krajinách Európy a má svoje zastúpenie v Prahe, Bratislave, Varšave a Mníchove.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Bory Bývanie