Penta začala v Bratislave stavať veže slávnej Zahy Hadid

Investičná skupina Penta začala v Bratislave výstavbu novej obytnej a administratívnej štvrte. Prvá etapa projektu s názvom Sky Park od britskej architektky Zahy Hadidovej by mala byť dokončená v závere roka 2019. Informoval o tom hovorca Penty Gabriel Tóth.

23.01.2017 18:39
Bratislava Zaha Hadid Foto:
Multifunkčná zóna s obytnými aj administratívnymi priestormi a viacerými zelenými plochami vznikne v zovretí ulíc Landererova, Čulenova a Továrenská.
debata (61)

Súčasťou prvej fázy je výstavba troch tridsaťposchodových rezidenčných budov s viac ako 700 bytmi, parkovacími miestami a plochami pre občiansku vybavenosť. V druhej etape Penta plánuje postaviť dve administratívne budovy s celkovou prenajímateľnou plochou vyše 55 000 metrov štvorcových; začiatok výstavby tejto časti projektu závisí od termínu získania príslušných stavebných povolení.

Projekt s rozlohou viac ako 5,5 hektára Penta realizuje blízko centra slovenskej metropoly a rieky Dunaj, na území niekdajšej priemyselnej zóny. V okolí sa stavajú ďalšie obytné a administratívne budovy.

V Bratislave investičná skupina postaví aj novú nemocnicu za viac ako 100 miliónov eur. Tento projekt vlani predstavila spoločnosť Svet Zdravia, ktorá na Slovensku prevádzkuje regionálne nemocnice a ktorá patrí do skupiny Penta.

Penta podniká vo viac než desiatich krajinách Európy v rôznych odvetviach ekonomiky, okrem zdravotníctva aj vo finančných službách, výrobe, maloobchode a v realitnom developmente.

V Prahe Penta vybudovala administratívny komplex Florentinum, ktorý vlani predala čínskej skupine CEFC. V českom hlavnom meste vlastní i kancelársky komplex Aviatic v areáli Waltrovka v Jinoniciach. Tento rok chce Penta začať aj stavbu na pozemkoch medzi Masarykovou stanicou a časťou Florenc, kde plánuje vybudovať komplex administratívnych budov s obchodmi a reštauráciami, ale aj park podľa projektu Hadidovej.

61 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Penta