Namiesto bauMaxu má prísť Obi

Nemecký reťazec obchodov pre domácich majstrov Obi podľa agentúry APA kúpi všetky bauMaxy v Česku a na Slovensku. Je ich 38.

22.06.2015 22:58
debata (3)

Agentúra sa odvolala na dobre informované zdroje. Dohoda by mohla byť podpísaná ešte tento mesiac. BauMax správu označil za špekulácie a odmietol sa k nej vyjadriť.

BauMax pôvodne plánoval, že sa stiahne z Rumunska, Bulharska, Chorvátska, Turecka a Maďarska, a zameria sa na Rakúsko, Slovensko a Českú republiku, upozornila APA. Stratégia sa však podľa zdroja v posledných mesiacoch zmenila.

BauMax je už niekoľko rokov v hlbokej kríze, firmu vyčerpala expanzie do východnej Európy. V roku 2013 spoločnosť prehĺbila čistú stratu na 189 miliónov eur zo 126 miliónov eur o rok skôr. Údaje za minulý rok zatiaľ nie sú k dispozícii.

V Česku vlani hobbymarkety bauMax prehĺbili stratu na 562 miliónov korún zo 471 miliónov korún v roku 2013. Baumax bol v strate piaty rok za sebou. Tržby vlani firme klesli o šesť percent na 3,65 miliardy korún. V Česku bauMax prevádzkuje 24 hobbymarketov, počet zamestnancov vlani predstavoval 1220.

Slovenský denník Hospodárske noviny už na začiatku tohto mesiaca s odvolaním sa na svoj zdroj napísal, že všetkých 14 hobbymarektov bauMax na Slovensku má prevziať Obi, firma však správu odmietla komentovať. Vlani na Slovensku firma prehĺbila stratu na 7,84 milióna eur z 0,6 milióna eur. Tržby na Slovensku klesli o zhruba päť percent na 107,2 milióna eur.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Obi #bauMax