Z predajní bauMax budú hobbymarkety Obi

Nemecká sieť hobbymarketov Obi a developerská skupina Supernova sa v piatok dohodli na kúpe rakúskeho konkurenta bauMax.

29.08.2015 08:00
bauMax Foto:
bauMax
debata (2)

Informujú o tom rakúske médiá. Server denníka Kurier napísal, že transakcia má hodnotu takmer 200 miliónov eur. BauMax má predajne aj na Slovensku.

Obi vraj bude pod svojou značkou naďalej prevádzkovať 70 zo 106 predajní bauMax. Podľa agentúry APA nie je jasné, čo bude so zvyšnými predajňami, podrobnejšie informácie majú byť zverejnené budúci týždeň. Zamestnanci bauMaxu už ale boli o transakcii informovaní.

Partnerom nemeckej firmy je developerská spoločnosť Supernova so sídlom v Grazi. Supernova podľa denníka Kurier kupuje od bauMaxu takmer 40 nehnuteľností, ktoré potom bude prenajímať Obi.

BauMax je už niekoľko rokov v hlbokej kríze, firmu vyčerpala hlavne expanzia do východnej Európy. V roku 2013 spoločnosť prehĺbila čistú stratu na 189 miliónov eur zo 126 miliónov eur o rok skôr.

V Česku vlani hobbymarkety bauMax prehĺbili stratu na 562 miliónov korún zo 471 miliónov korún v roku 2013 a firma tu bola v strate piatym rokom za sebou. Na Slovensku podnik prehĺbil stratu na 7,84 milióna eur z 0,6 milióna eur v predchádzajú­com roku.

BauMax už skôr odpredal svoje aktivity v Rumunsku, Bulharsku, Chorvátsku, Turecku a Maďarsku.

2 debata chyba