bauMaxy zatvorili, Obi ešte neprišiel

Slovenské obchody bauMax ostali od začiatku novembra zatvorené. Ľudia v nich mohli nakupovať len do konca októbra. Následne spoločnosť Baumax opustila slovenský trh.

04.11.2015 06:00
debata (4)

Jej predajne prevezme nemecká spoločnosť Obi. Kedy sa však znova otvoria brány hobbymarketov, je nateraz neznáme. Nemecký Obi na otázku Pravdy, kedy otvorí predajne, neodpovedal.

Posledné dni obchodov bauMax sprevádzali výrazné zľavy, ale aj prázdne regály. Ľudia mohli využívať až 90–percentné zľavy. Tovar však v obchodoch nedopĺňali. V posledných mesiacoch prevádzky zákazníci už nemohli využívať ani vernostné výhody. Prípadné reklamácie mohli zákazníci riešiť priamo v predajniach bauMax do konca októbra.

Aktuálne je možné reklamácie a sťažnosti uplatňovať v bratislavskom sídle spoločnosti na Hodonínskej ulici.

Hovorkyňa rakúskej centrály bauMaxu Maria Plattnerová pre Pravdu potvrdila, že radoví zamestnanci o svoju prácu neprídu. Ich služby využije nový investor. Bez práce však ostane slovenský manažment. Obi si do vedenia svojich predajní dosadí vlastných ľudí.

Spoločnosť Baumax je niekoľko rokov v kríze. V roku 2013 dosiahla stratu 189 miliónov eur. Firmu vraj vyčerpala expanzia do východnej Európy, aj keď na Slovensku sa jej darilo. V posledných rokoch však pribudla konkurencia Hornbachu a naposledy Bauhausu.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #hobby #Obi #bauMax