Popustite uzdu vlastnej fantázii

Záhrada nie je len o dokonalom trávniku, skalke či ihličnanoch. Dôležitá je aj atmosféra, ktorá z nej kričí, a práca záhradkára sa tak starostlivosťou o rastliny ani zďaleka nekončí.

09.06.2018 06:00
záhrada, skalka Foto:
Ilustračné foto.
debata

Všetky chodníky alebo dlažby by sme mali dôkladne vyčistiť od blata aj buriny v špárach. Bežné umývanie takýchto miest nestačí a je potrebné použiť tlakový čistič. „Takéto čističe majú všestranné využitie,“ vysvetľuje Rudolf Baranovič. „Môžeme ich využiť na odstránenie machu, blata alebo iných nečistôt na plochách záhradného nábytku, terasách, fasády domu či dokonca bazéna,“ dodáva. Čo sa týka drevených skrášľovačov záhrad vo forme terás či rôznych malých aj väčších stavieb, nemali by sme zabudnúť na ich čistenie a impregnáciu vhodným prípravkom. Ozdobou takýchto častí záhradky môžu byť aj pestrofarebné jarné kvety. Platí, že kde sú kvety, tam je aj život. Výborne sa im darí aj v kvetináčoch, ktoré si môžete vyzdobiť podľa seba.

A čo detské záhrady? Nezabúdajme ani na starostlivosť o záhradný domček, preliezačky či šmykľavky. Aj tie treba vyčistiť. Popustite uzdu svojej fantázii a vráťte sa mysľou k bezstarostnej detskej veselosti. Ako na to? Na hojdačku môžete zavesiť kvety alebo na nej nechať rásť popínavé rastliny, natrieť lavičku žiarivými farbami, siahnuť po pestrofarebných kvetináčoch, podporiť romantickú atmosféru svetielkami a lampiónmi alebo jednoducho nechať túto výrobu na svoje deti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #záhrada #trávnik #Skalka #záhradkár