Erika Barkolová má slnečný byt - pozrite sa, aký

Moderátorka Erika Barkolová sa označuje za slnečného človeka a svojej náture prispôsobila celý byt. Pravde ho aj ukázala.

21.11.2008 11:20
Erika Barkolová - bývanie Foto: ,
Erika Barkolová rada oddychuje na pohodlnom gauči.
debata

Erika Barkolová sa pred dvoma rokmi udomácnila s dvoma dcérami a priateľom v Bernolákove, v dedinke vzdialenej 15 minút autom od Bratislavy. Zrekonštruované vrchné podlažie rodičovského domu, asi 120 štvorcových metrov, zariadila podľa svojich predstáv, bez pomoci bytových dizajnérov či architektov „Zvolila som presný opak toho, čo som mala v predošlom dome. Ten bol ladený v bledých tónoch, čo sa týka podláh aj nábytku. Ale človek aj jeho vkus sa časom menia, a tak v novom domove padlo rozhodnutie na tmavé drevo,“ hovorí moderátorka. Keďže Erika sama seba označuje za slnečného človeka, teplými tónmi hrajú aj steny bytu. Vládne im žltá, béžová a oranžová. „Za krásne farby na stenách vďačím otcovi. Odišli sme na týždňovú lyžovačku a po návrate už bolo vymaľované. A takto úžasne!“ teší sa.

Erika Barkolová s dcérou Alexandrou. Foto: Pravda, Nina Bacharová
Erika Barkolová - bývanie Erika Barkolová s dcérou Alexandrou.

Všetci na dosah
Trend kuchyne prepojenej s obývačkou je pre Eriku ako stvorený. „Je to veľmi praktické. Keď ja varím a priateľ pozerá futbal, môžeme spolu komunikovať,“ hovorí. A so smiechom dodáva: „Vlastne len do tej chvíle, kým neznervóznie, že veľmi búcham hrncami a on nepočuje, čo sa práve deje na ihrisku.“ Navyše má z kuchyne pod priamym dohľadom aj svoje dve dcéry, 10-ročnú Alexandru a o päť rokov staršiu Patríciu. „V predošlom dome mali dievčatá izby na poschodí a obývačka bola na prízemí, takže "baby“ neboli stále na dosah. Tu mi vyhovuje práve to, že sme všetci na jednom podlaží a spolu."

Priatelia po celom dome
Ak sa Erika rozhodne pozvať priateľov, o miesto vraj núdza nie je. „Zmestí sa sem kopa ľudí a všetci sa rozlezú kade-tade po byte. Sedia za stolom, za barovým pultom a dosť sa ich zmestí aj na veľkú sedačku.“ A postarané je aj o fajčiarov. „Vo vnútri síce vládne prísny zákaz fajčenia, ale pre tých, ktorí tomuto zlozvyku holdujú, je k dispozícii pomerne veľká terasa. Na ňu sa dostanú cez našu spálňu.“

Moderátorka Erika Barkolová Foto: TV JOJ
Erika Barkolová Moderátorka Erika Barkolová

Horúce plány
Ako priznala, v novom byte je stále čo zlepšovať a dolaďovať. „Pomerne dlho trvalo, kým nám podľa našich požiadaviek vyrobili kuchynskú linku prepojenú s jedálenským stolom, za ktorý sa posadí šesť ľudí. Asi pol roka sme museli fungovať bez kuchyne a napríklad digestor nám chýba doteraz,“ opisuje problémy so zariaďovaním. Horúcim plánom najbližšieho obdobia je aj dokončenie kozuba, na ktorý sa teší celá rodinka. „Zatiaľ si v ňom kúrime len tak provizórne, ale určite ho nenecháme v takomto nedokonalom stave. Veď v zime nie je nič krajšie ako dlhé posedenia s priateľmi pri kozube.“

Aké je bývanie Erikiných snov?
„Pre mňa je to nízkoenergetický dom v tvare kocky s obrovskými presklenými stenami. Bez záclon a závesov, len s krásnym výhľadom na okolitý svet, stále zaliaty slnkom a svetlom. To je pre mňa dôležité, pretože nemám rada tmavé priestory. Z veľkej obývačky sa dá vyjsť priamo na dobre udržiavaný trávnik v záhrade, kde nechýba bazén. Do takýchto domov som sa zamilovala minulý rok v Holandsku, kde ich je naozaj veľa. Na Slovensku sme zvyknutí stále sa pred svetom zahaľovať, ale možno je to škoda. No kým si tieto túžby zrealizujem, zrejme ešte budem musieť "trošku“ popracovať".

debata chyba