Aké je vaše vysnívané bývanie?

Každý chce bývať vo svojom a má svoje predstavy. No nie každému sa splnia. Aké majú skúsenosti tí, ktorí tvoria bývanie druhým, výrobcovia, predajcovia?

24.07.2011 09:19
dom, záhrada Foto:
Niektorí snívajú o dome a posedení v záhrade, iní zase o byte v meste s dostupnosťou práce a zábavy.
debata

1 Aké bolo vaše vysnívané bývanie?

2 Čo považujete v byte za najmilší kút alebo časť?

Silvia Gordová, Divendoor

1 Veľmi sa mi páčia svetlé a útulné byty. Veľa bielej alebo jemné tóny striedajú kontrastné doplnky. Jednoduchý a najmä účelný nábytok. Tiež sa mi páči, ak je všetko doplnené kúskami provensalského nábytku.

2 Robiť v nábytkárskom biznise znamená ustavičný kontakt s novinkami. Takže jeden deň sa mi páči tá lampa, druhý deň zas tamtá. Niekedy ma donúti rozhodnúť sa iba akútnosť potreby danej veci. Vo svojom byte mám najradšej obývačku.

Jaroslav Rehuš, Vaillant Group Slovakia

1 Moje vysnívané bývanie je vlastný domček. Krátko po svadbe sme si s manželkou prerobili časť rodičovského domu. Vzhľadom na dochádzanie do práce aj na to, že máme už veľké deti, sme sa presťahovali do bytu. Mojím snom však naďalej zostáva samostatný domček s malou záhradkou, posedením pre nás a hostí a pekným kamenným grilom.

2 Zatiaľ nie, ale pomaličky sa na tom pracuje. Nový dom bude s najväčšou pravdepodobnosťou stáť v mojej rodnej dedine, kde sa všetci poznajú a keď treba, navzájom si pomáhajú. Pri dedine sú tiež pekné vinohrady a v údolí medzi kopcami s vinnými pivnicami je priehrada, kam so synom niekedy chodíme na rybačku. To mi v meste chýba. Mesto je veľmi anonymné a ľudia sa o seba vôbec nezaujímajú.

Dušan Lašák, Danfoss

1 Obdivujem staré stavby, z hrubých múrov ktorých sála duch minulých generácií. V minulosti sme navštevovali príbuzných, ktorí obývali kúzelnú usadlosť uprostred malebnej juhočeskej dediny, ktorú pôvodne obývali sudetskí Nemci. Považoval som to za najlepšie možné bývanie. Hodnoty sa však časom menia. Dnes uprednostňujem bývanie, ktoré si dokážeme dostatočne užívať a nemusíme byť jeho otrokmi. Za nie menej dôležité však považujem dobré susedské vzťahy. Ani to najlepšie možné bývanie si neviem predstaviť bez priateľských susedov.

2 Určite áno. Sme v jednej z najlepších ulíc v meste. To netvrdíme len my obyvatelia, ale aj tí, čo sa u nás zastavia. Za veľmi dôležitú považujem dostupnosť prírody pre vychádzku so psom a výlety na bicykli. Okrem toho sa Skalica medzičasom zaradila k najvyhľadáva­nejším turistickým miestam Slovenska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba