Ktoré farby vám pomôžu pri chudnutí či pri práci?

Farby sú všade okolo nás – od oblečenia, cez steny až po taniere či perá.

23.02.2013 15:40
Ktoré farby vám pomôžu pri chudnutí či pri práci? Foto:
Ktoré farby vám pomôžu pri chudnutí či pri práci?
debata

Práve rôzne odtiene dokážu náš život ovplyvniť možno viac, ako si za normálnych okolností uvedomujeme. Zistite, ktorú farbu kedy a kde využiť!

Červená vás nakopne – vo všetkých oblastiach
Zmáha vás únava doma či v práci? Stavte na červenú! Táto farba vás dokáže naplniť elánom, preto neváhajte a vyberte zo skrine červené tričko alebo šál. K efektívnejšej práci vám pomôže aj pero s červenou náplňou na poznámky – uvidíte, že ním v sebe, ale aj v ľuďoch naokolo vyvoláte dojem akcie a schopnosti. Červená farba vám okrem toho poslúži aj v spálni – štýlová (nie vulgárna) červená bielizeň totiž nakopne k akcii takmer každého chlapa!

Chcete schudnúť? Pozor na oranžovú!
Oranžová je síce farbou života a optimizmu, ak však máte v úmysle pár kíl zhodiť, radšej sa jej vyhnite – najmä v podobe stien v kuchyni či jedálni alebo na tanieroch. Oranžová totiž povzbudzuje chuť do jedla a tak je určená skôr ľuďom, ktorí potrebujú pribrať (napríklad po chorobe).

Ružová upokojí aj vás
Mnoho ľudí si ružovú spája s malými dievčatkami a barbínami, túto farbu by ste však nemali zatracovať, ani keď už ste prekročili prah dospelosti. Práve ružová totiž človeka dokáže vytrhnúť z pracovného stresu a upokojiť ho. Aj preto sa v niektorých väzeniach steny maľujú práve ružovou.

Žltá podporí váš mozog
Texty sa najlepšie čítajú napísané čiernym na žltom podklade. Žltá dokáže zaručiť, že sa jednoduchšie sústredíte a rýchlejšie pochopíte zmysel. Ak sa práve učíte na skúšku alebo sa potrebujete zorientovať v nových predpisoch v práci, obklopte sa žltou – nie však krikľavou.

Modrou k lepšej postave
Modrá farba je, čo sa týka chudnutia, presným opakom oranžovej. Ak chcete mať pás ako osa, nemusíte hneď maľovať – ale stavte aspoň na modré taniere. Mali by vám pomôcť k tomu, aby ste do úst vložili o niečo menej jedla. V modrom pyžame či perinách by sa vám tiež malo veľmi príjemne oddychovať.

Zelená pre vaše oči
Odborníci odporúčajú dívať sa aspoň niekoľko minút denne na zelené plochy. Práve táto farba je totiž pre vaše oči najzdravšia. Či už sa rozhodnete pre zelenú stenu alebo dáte prednosť pohľadu na les či lúku je len na vás. Zelená by tiež mala pôsobiť ako farba harmónie.

Ochráňte sa pred ľuďmi čiernou
Poznáte to, nie každý deň sa nám chce tráviť klebetením s kolegyňami či susedmi. Ak nemáte na veľké reči náladu, zahaľte sa do čiernej. Tá vám dodá určitý odstup a zároveň nádych tajomna. A nezabudnite – počas slnečných dní k takémuto outfitu patria veľké čierne slnečné okuliare.

Uzmierte sa v bielej
V práci ste urobili poriadnu nepríjemnosť alebo ste sa pohádali s mamou – a viete, že vina je tentokrát výnimočne na vašej strane? Pri  ospravedlňovaní stavte na nevinnú bielu, ktorú doplňte len veľmi nežným mejkapom. Farbe anjelov neodolá nik-

Text: ellemka pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba