Chladnička ublíži paradajkám aj jablkám

Skladovanie je úžasná vec, aj vďaka nej nás neprekvapí žiadna, ani nečakaná návšteva. Naučte sa však, čo všetko sa dá skladovať a čo je naopak, háklivé.

18.02.2013 16:30
Chladnička ublíži paradajkám aj jablkám Foto:
Chladnička ublíži paradajkám aj jablkám
debata

Jablká
Viete si ich predstaviť v chladničke? Ako asi by na taký chlad zareagovali? Je pravda, že jablkám, ak ich neplánujeme skonzumovať hneď, sa páči vzdušné a chladné miesto, ale nie chladnička. Dajte pozor na to, aby ste to so skladovaním neprešvihli. Jablká neznesú v komore „ležať“ dlhšie ako dva týždne.

Mleté mäso
Je háklivé a preto ho nemožno dlho skladovať. Dvadsaťštyri hodín je maximum, čo strpí chladené a my si neohrozíme svoje zdravie. Potom už musí poputovať do chladničky, kde vydrží nanajvýš 1–2 dni.

Ryby
Dvadsaťštyri hodín v chladničke a dosť, hovorí pravidlo skladovania rýb.

Paradajky
Parajka sa neskladuje rovnako ako jablko. Kým jablko bude krajšie, ak odpočíva na tmavom mieste, paradajke prospeje viac svetla, pričom chlad sa páči rovnako jablkám ako paradajkám. V chladničke by paradajky stvrdli a stratili by aj svoju arómu.

Zavárané a nakladané
Keď už zaváraniny či konzervy otvoríme, treba ich čo najskôr „zlikvidovať“. V opačnom prípade ich radšej preložte do porcelánovej či keramickej nádoby a uložte do chladničky maximálne na dva dni.

Text: dz pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba