K super oddychu vo vani patrí aj atmosféra navôkol

Kedy si zvyknete samy sebe dať skvelý návrh: Dám si vaňu? Je to hocikedy, keď máte stres, pochmúrne dni, ale aj vtedy, keď ste šťastná a chcete si oddýchnuť s priateľom?

15.02.2013 16:05
K super oddychu vo vani patrí aj atmosféra navôkol Foto:
K super oddychu vo vani patrí aj atmosféra navôkol
debata

Nepodceňujte atmosféru
Či už chcete vo vani zabudnúť na starosti, očistiť si myseľ, uvoľniť telo, alebo len tak zrelaxovať či spraviť si romantický večer s priateľom, nepodceňte atmosféru. Vaňa vám nebude tak „chutiť“, keď bude kúpeľňa špinavá, bude sa v nej povaľovať špinavá bielizeň, alebo dlážka bude zafúľaná. Nie. Doprajte si vône a nejaké lahôdky pre oko.

Čo ho ovplyvní?
Popri účinku kozmetických produktov a prípadnom, sprievodnom chuťovom zážitku je tu niekoľko ďalších, nemenej dôležitých faktorov ovplyvňujúcich pôžitok z kúpeľa:

osvetlenie: prirodzene mäkké a tlmené, najčastejšie vytvorené sviečkami. Jednou, alebo celým zástupom – rozhodnutie, ako zahnať únavu a naladiť sa pozitívne je iba na vás. Napríklad značka F&F Home ponúka hneď niekoľko variácií: rôzne druhy svietnikov a stojanov, klasické sviečky, menšie čajové veľkosti alebo aromatické esencie v dekoračných svietnikoch.

vôňa: ako neoddeliteľná súčasť každého, nielen domáceho spa. Práve vonnými sviečkami a aroma lampami môžete atmosféru kúpeľa efektne a jednoducho doplniť povzbudzujúcim, alebo upokojujúcim účinkom. Ak máte radi prevoňaný priestor nielen príležitostne, vyberte si niektorú z variácií pot pourri a doprajte si nepretržitú zmyselnosť vanilky, alebo sviežosť citrusov. Dekoračný charakter zvýrazní vhodná porcelánová nádoba.

dotyk: na záver by mal byť nežný a hrejivý… Zahaľte sa do mäkkej a jemnej 100%-nej bavlny, ktorá príjemne zahreje a šetrne osuší pokožku. Farebné ladenie uterákov, osušiek a predložiek zo širokého sortimentu F&F Home sa prispôsobí vášmu interiéru.

Text: dz pre Žena.Pravda.sk
Foto: F&F Home

debata chyba