Upratovanie domácností pokrivkáva: Sme naozaj generácia bordelárov?

Pred pár dňami sme vám priniesli článok o tom, ako často niektorí jedinci menia posteľné obliečky. A výsledky nezneli práve lichotivo.

21.01.2013 09:20
Upratovanie domácností pokrivkáva: Sme naozaj... Foto:
Upratovanie domácností pokrivkáva: Sme naozaj generácia bordelárov?
debata

Výskum, ktorý sa uskutočnil vo Veľkej Británii, má ďalšieho nasledovníka. A tiež nie práve najlichotivejšie výsledky. Nová štúdia ukázala, že milióny Britov žijú v domácnostiach, ktoré by sa dali nazvať hanlivým slovom „zaprasené“. Sú totiž neupratané a špinavé, pretože ich obyvatelia tvrdia, že nemajú čas na upratovanie.

Sedem z desiatich opýtaných Britov priznalo, že nedokáže denne upratať svoj byt v rámci činností ako je vysávanie, utretie prachu či upratanie kúpeľne. To by, samozrejme, nebolo až také zlé – veď ani na Slovensku sa asi gadzinky či starí mládenci žijúci osamote nepreháňajú denne s prachovkou v ruke.

Hrozivejšie však znejú konštatovania, že napríklad až 5 Britov z desiatich odmietne návštevu, pretože si uvedomujú, že majú doma neporiadok. Len máloktorý z nich však urobí niečo preto, aby bol ich byt čistejší.

V prieskume, na ktorom sa zúčatnilo 2000 respondentov, priznala až polovica z nich, že neupratujú, lebo si na to nedokážu nájsť čas. Až 67 percent Britov si uvedomuje, že ich príbytok nie je taký čistý, ako by si želali. Komplexné upratovanie od stropu až po podlahu nikdy v živote neabsolvovalo 42 percent opýtaných a každý desiaty Brit priznal, že kúpeľňu neumýva častejšie ako raz mesačne.

Hoci výsledky vyplynuli zo života vo Veľkej Británii, domnievame sa, že slovenskí respondenti by oveľa lepšie nedopadli. A čo vy? Ak máte iný názor, prejavte ho v našej ankete.

Text: gj, pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba