Vyrobte si vlastné ozdoby na vianočný stromček

Chceme aby sa páčil, vynikal a samozrejme, aby bol krajší ako ten minuloročný. Veď predsa vianočný stromček nám bude skrášľovať príbytok minimálne do troch kráľov.

12.12.2012 07:00
Vyrobte si vlastné ozdoby na vianočný stromček Foto:
Vyrobte si vlastné ozdoby na vianočný stromček
debata

Veríme, že už máte predstavu, do akých farieb tento rok oblečiete váš vianočný stromček. Skúste však pridať i pár originálnych ozdôb, ktoré si vyrobíte samé.

Figúrky z modelovacej hmoty
Potrebujete:
- modelovaciu hmotu (najlepšie „samoschnúcu“, aby ste ju nemuseli v rúre sušiť)
- formičky na vykrajovanie (môžu byť i tie, ktoré používate na pečenie)
- stužky
- temperové farby
- lak Hmotu si nakrájajte na plátky rovnako široké a hrubé.
Pomocou formičiek vytvarujte ozdoby (stromček, hríbik, srdce, koliesko, zvonček). Nezabudnite spraviť i dierku na zavesenie. Nechajte vyschnúť (Zvyčajne sa necháva schnúť 24 hodín. Pozorne si však preštudujte návod, kde je uvedené i odporúčanie od výrobcu.). Po vyschnutí ozdoby namaľujte podľa vlastnej fantázie a nechajte zaschnúť. Nakoniec prevlečte stužku a zaveste na stromček. Ak chcete, aby sa ozdoby leskli, môžete ich pretrieť lakom.

Medovníčky patria na stromček
Potrebujete:
- medovníčky, ktoré si vopred upečiete a ozdobíte (overený recept má doma každá gazdinka)
- stužky (na jednu ozdobu potrebujete jednu hrubšiu a jednu tenšiu stužku)
- organza (Farbu organzy zvoľte podľa toho, do akých farieb budete ladič vianočný stromček. Krásne vynikne, biela, jemná fialová, ružová, bordová strieborná či zlatá.)
- nožnice
- niť
- ihla
Z organzy vystrihnite obdĺžniky, tak, aby sa po preložení do neho zmestil medovníček. Obdĺžnik preložte na polovicu a boky zošite tak, aby vzniklo vrecúško. Do vrecúška vsuňte medovníček a "balíček stiahnite stužkou a spravte mašličku. Nakoniec spravte z tenšej stužky uško na zavesenie.

Text: -kk- pre Žena.Pravda.sk
Foto: Shutterstock

debata chyba