Vraciate sa do prázdneho bytu a ste smutná?

Zo života vám odišiel dôležitý muž. Príliš ste si naňho navykli, bol tu roky. A odrazu musíte fungovať bez neho.

06.12.2012 19:40
Vraciate sa do prázdneho bytu a ste smutná? Foto:
Vraciate sa do prázdneho bytu a ste smutná?
debata

Nech už bol dôvod akýkoľvek – našiel si nový objekt, zomrel, zmizol alebo sa vám rozišli cesty, výsledok je rovnaký. Ste bez neho. Sama, ako kôl v plote. Tu je pár rád, ako sa z toho nezblázniť.

Spomienky
Prvým krokom, ktorý musíte spraviť, aby ste začali dýchať, je sadnúť si do starého bytu a trošku pospomínať. Urobte si pri spomienkach dobre, alebo si poplačte. Nechajte emóciam voľný priebeh. Robte, na čo máte chuť, pokojne sa aj smejte. Poprezerajte si staré fotografie. Vnímajte to ako rozlúčku so starým životom. Pretože odteraz už máte nový.

Vyzdobte si byt
Možno, že práve nemáte chuť vyraziť si do spoločnosti, alebo sama do kina. V tom prípade ste skutočne odkázaná na svoj byt, ak nechcete, aby sa o vašej kríze dozvedeli kolegovia, kde budete skláňať hlavu nad počítačom do skutočne neskorého večera. Preto spravte všetko preto, aby ste sa doma cítili čo najlepšie. Zabudnite na akékoľvek ale a byt si napríklad vymaľujte (hoci aj bláznivo), vymeňte starú dlážku za plávajúcu podlahu alebo si jednoducho zaveste na stenu nové obrazy.

Voňavé sviečky
A k tomu plná vaňa a dobrá kniha! Robte všetko, čo ste doteraz zanedbávali. Užívajte si, že máte odrazu veľa času. Spomeňte si na všetkých, ktorí by si to s vami vymenili. Málo ich nebude!

Text: dz pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba