Lukáš Kimlička: Upratovať ma nebaví

Upratovanie je činnosť, ktorú už slovenský návrhár Lukáš Kimlička akosi veľmi nemusí. Čisto mať však chce...

22.10.2012 17:20
Lukáš Kimlička: Človek sa sám vždy ostrihá zle Foto:
Lukáš Kimlička: Upratovať ma nebaví
debata

Nerád upratuje
Kedysi ho upratovať bavilo, ale dnes má veľa práce a nič nestíha. Preto sa priznal, že k upratovaniu nemá veľmi pozitívny vzťah. „Jediná činnosť v domácnosti, ktorá ma baví, je pranie, čo však nie je upratovanie,“ povedal. Doma má inteligentný vysávač a nevie si ho vynachváliť. „Mám plávajúce podlahy, víri sa mi tam prah. Tento vysávač stačí len zapnúť a všetko urobí za mňa, kým ja sa môžem venovať niečomu inému. Ešte keby vedel aj žehliť a variť, to by bolo asi najideálnejšie,“ doplnil.

Pohybu mám dosť
Na otázku, či nemá pocit, že vďaka takýmto vymoženostiam sa dnes oveľa menej hýbeme, Kimlička odpovedal: „V podstate áno, ale ja mám toho pohybu počas dňa dosť, mne zas toho toľko neubudne.“ Vraví, že kedysi cvičil pravidelnejšie, no dnes zas viac chodí. „Mám auto, ale kam môžem, tam idem pešo. Kedysi som býval pod hlavnou stanicou a do Auparku som chodil zásadne pešo. Takže, veľa mám nachodené,“ usmial sa.

Šaty pre vysávač
Teraz dostal výnimočnú ponuku – obliecť do originálnych šiat vysávač – inteligentného domáceho pomocníka iRobot Roomba 780. Keď už tie šaty nemôžeme nosiť, môžeme ich aspoň obliecť nášmu vysávaču. Dizajny vytvoril dva – dámsky a pánsky. Niektoré originálne kúsky ozdobil flitrami a čipkou, ktorá bude aj v jeho kolekcii na plesovú sezónu. „V dámskom som sa inšpiroval čipkou, ktorú som nafotil a v počítači graficky spracoval.“ Nad pánskym dizajnom si lámal hlavu podstatne dlhšie. „Prvé, čo mi napadlo, bola pneumatika od auta. Tak som ju nafotil a následne tiež graficky spracoval,“ povedal Kimlička, ktorý dúfa, že oba varianty sa budú páčiť.

Trendy v bývaní
Aj bývanie a zariadenie domácnosti podlieha módnym trendom. „Bytový dizajn ide ruka v ruke s módou. Teraz sú veľmi trendové rôzne vzory zo 70–80 rokov. Objavujú sa v závesoch a rôznych iných bytových dekoráciách,“ vysvetlil na záver Kimlička.

Text a foto: dz pre Žena.Pravda.sk

debata chyba