Zmeniť imidž kúpeľni pomôžu farby aj nové doplnky

Kúpeľna je miestom, ktoré najčastejšie zostáva v našom príbytku nemenné. Obklady sa robia na niekoľko rokov, podobné platí aj pri vani či umývadle. Ale napriek tomu môže vaša kúpeľna "zmeniť" imidž.

11.09.2012 09:22
Zmeniť imidž kúpeľni pomôžu farby aj nové doplnky Foto:
Zmeniť imidž kúpeľni pomôžu farby aj nové doplnky
debata

Základom sú, samozrejme, doplnky. Textílie a dekoračné materiály vhodné do vlhkého prostredia. Pokiaľ máte doma kúpeľňu s oknom a tým pádom aj prístupom denného svetla, na výsledky stačí len pár premien. Napríklad sada uterákov, ktoré nebudú len obyčajné jednofarebné, ale budú disponovať zaujímavým vzorom. Ich naaranžovanie na poličku do úhľadne uložených „komínikov“ bude vyzerať ešte roztomilejšie, ak k nim napríklad pridáte kontrastné doplnky ako pohár na zubné kefky, misku na mydlo či držiak na šampón.

Mnohé kúpeľne sa nezaobídu bez sprchovacieho závesu. Okrem toho, že ide o praktickú súčasť zariadenia, môže to byť aj zaujímavý vizuálny doplnok. Stačí sa poobzerať v obchodoch s bytovými doplnkami a určite nájdete zopár závesov, ktorých dizajn vašu kúpeľnu rozveselí alebo ozvláštni.

Pokiaľ máte kúpeľnu aj so stenami bez obkladov, môžete sa realizovať farebne práve na nej. Reč je o vodeodolnej farbe, ktorou môžete vytvoriť nielen jeden základný motív, ale namaľovať aj rozličné vzory. Nebojte sa pridať ani rámy s obrázkami. Samozrejme, voľte materiály, ktoré sú voči vlhkosti odolnejšie. Tapety alebo lepiace fólie môžete využiť aj pri skrinkách pod umývadlo.

Text: gj, pre Žena.Pravda.sk
Foto: IKEA

+5Zmeniť imidž kúpeľni pomôžu farby aj nové doplnky
debata chyba