Neviete sa dohodnúť, ako si zariadite hniezdočko?

Nedopustite, aby sa váš krásny byt premenil na futbalovú vitrínu alebo jedno veľké skladisko.

29.08.2012 17:33
Neviete sa dohodnúť, ako si zariadite hniezdočko? Foto:
Neviete sa dohodnúť, ako si zariadite hniezdočko?
debata

Je jedno, kde
S priateľom ste sa dali dokopy už pred rokom, no až teraz ste spolu začali aj bývať. Je jedno, kde to je. Či ste si našli byt spolu alebo ste sa nasťahovali k nemu. Každopádne, aby ste sa v novom priestore, v byte (či v dome) cítili dobre, obklopte sa vecami, ktoré máte rada, ktoré sa vám páčia, niečo vám hovoria alebo pripomínajú.

Buďte priebojná
Váš priateľ je futbalista? To je síce fajn, no rázne mu povedzte, že sa necítite dobre v interiéri, kde sú po stenách rozvešané plagáty futbalistov a vo vitríne (ktorá sa vám tiež nepáči) sú naukladané poháre, ktoré v minulosti s tímom vyhral. Ani plyšových mackov z detstva neznesiete, tak mu to povedzte. V žiadnom prípade sa netvárte, že ste rada, že vás vôbec k sebe prichýlil a preto budete ticho. Naopak. Vysvetlite mu, že ide o vaše prvé spoločné bývanie. Začínate spoločný život a uvítate, aby sa aj on trochu prispôsobil.

Ako si ho vyzdobíte?
Ak chcete byť tolerantná (čo chcete), po tom, ako veci, ktoré vám nič nehovoria (hoci jemu áno), vynesiete do pivnice, dohodnite sa, ako si váš spoločný priestor zariadite. Tolerujte a berte maximálne vážne jeho názory. Aká je jeho obľúbená farba? Bude v miestnosti, ktorú spoločne zdieľate skôr viac nábytku, alebo ju chcete mať „vzdušnú“? Aký obraz by sa vám tam hodil? Najlepšie bude, ak sa spolu vyberiete na nákupy a všetko, čím sa nastavajúce obdobie obklopíte, vybrali spolu. Kúsok po kúsku. Spojí vás to.

Text: dz pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK

 
debata chyba