Kedy zažijete prvý raz pocit domova? Stačia nahé prechádzky po byte

Kedy sa z nového bytu stane skutočný domov? Nový prieskum má zaujímavú odpoveď - keď sa po ňom bez ostychu začnete prechádzať nahá.

24.08.2012 10:26
Kedy zažijete prvý raz pocit domova? Stačia... Foto:
Kedy zažijete prvý raz pocit domova? Stačia nahé prechádzky po byte
debata

Nahé promenádovanie sa po byte sa ocitlo na vrchole rebríčka rituálov, vďaka ktorým nadobudnú ľudia pocit skutočného domova v novom prenajatom či zakúpenom byte. Britský server Very.co.uk usporiadal anketu medzi 2000 Londýnčanmi a vďaka nim stanovil aj priemerné obdobie, ktoré uplynie od chvíle, ako sa jednotlivec či dvojica nasťahujú do nového príbytku, po chvíľu, keď sa v ňom začnú cítiť ako doma. Ide presne o dva mesiace a šesť dní.

Ľudia v nových príbytkoch však potrebujú aj ďalšie rituály, ktoré im pripomínajú pocit pohodlia a komfortu a vytvárajú emóciu domova. Samozrejme, patrí k nim nakupovanie nábytku a zariaďovanie. Až 59 percent opýtaných uviedlo, že pocit domova nadobudnú, keď usporiadajú kolaudačnú párty s priateľmi.

V zozname sa ocitli aj aktivity ako strávenie celého dňa a zaspatie na gauči v obývačke, raňajky v posteli alebo tabuľka na dverách či rohož pred dverami s nápisom Vitajte. A čo vy? Pamätáte si ešte na svoje posledné sťahovanie do nového? Kedy ste sa začali cítiť ako doma?

Text: gj, pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba