Fialová vo vašom príbytku - prinesie tvorivosť aj duševný pokoj

Aj do slovenských domácností si už našli cestu doplnky či celé kusy nábytku vo výraznejších farbách. Jednou z nich je aj fialová. Pokiaľ chcete experimentovať s farebnosťou vášho bytu, skúste to práve s ňou.

07.08.2012 16:30
Fialová vo vašom príbytku - prinesie tvorivosť... Foto:
Fialová vo vašom príbytku - prinesie tvorivosť aj duševný pokoj
debata

A prečo? Fialová je totiž farbou tvorivosti a inšpirácie, prináša duchovný rozvoj a myseľ upokojuje. Zároveň je symbolom luxusu – v minulosti to bola práve fialová farba, ktorá zdobila rúcha kráľov a panovníkov. Fialová je tiež vďačnou farbou na kombinovanie.

Ak ju mixujete s neutrálnou bielou, zdôrazníte jej silu a údernosť. Pokiaľ ju ladíte s metalickými odtieňmi zlatej, bronzovej či kovovejstriebornej, váš príbytok nadobudne exotický, priam orientálny charakter. A napríklad v kombinácii so smaragdovozelenou, vytvoríte výraznú hru farieb, ktorá bude určite ohurovať vaše návštevy.

Občas, samozrejme, stačí pár menších doplnkov, aby ste fialový tón vo svojej domácnosti neprehnali. Skúsiť to môžete napríklad s posteľnými obliečkami alebo dekoračnými vankúšikmi.

Vyskúšajte fialovú:

Dekoračný vankúšik 
Vo vzhľade divého hodvábu – s výšivkou zakúpite v obchodoch Tchibo. So skrytým zipsom. Rozmer vankúšika 40 × 30 cm.
Odporúčaná cena: 9,95.

**Svetelná reťaz  **
Desať textilných gúľ s efektnou štruktúrou povrázka tiež predáva Tchibo. Šetrné LED diódy s teplým bielym svetlom. Posledná guľa s predĺženým káblom a očkom na zavesenie. Okrem svetlofialových zakúpite aj biele a hnedé, každá s priemerom 7 cm.
Odporúčaná cena: 15,95 Eur

**Obliečky z mikrovlákna  **
Povrch so zamatovomäkkou úpravou. Ľahké, priedušné a príjemné na telo. Optimálne odvádzajú vlhkosť, vyrovnávajú teplotu. So zipsom a vo svetlofialovo-béžovom prevedení.
Odporúčaná cena: asi 19,95 Eur

Lampa Knubbig
Svietidlo z fúkaného skla predáva Ikea. Lampa s priemerom 18 centimetrov poskytuje príjemné náladové osvetlenie.
Odporúčaná cena: 10,99 eur

Lampa Klabb
Stolová lampa s tienidlom z polyesterového mikrovlákna. Vysoká 44 centimetrov. Fialové tienidlo dodáva osvetleniu dekoratívny nádych.
Odporúčaná cena: 24,99 eur

Text: zg, pre Žena.Pravda.sk
Foto: IKEA, TCHIBO

Fialová vo vašom príbytku - prinesie tvorivosť...
+5
debata chyba