Šikovní pomocníci v šatníku. Kam poukladať ooblečenie?

Poznáte ten problém? Skriňa je taká plná, že neviete zatvoriť dvere a vo vstupnej hale máte topánok toľko, že to vyzerá ako v skúšobni obchodu s obuvou.

02.08.2012 15:01
Šikovní pomocníci v šatníku. Kam poukladať... Foto:
Šikovní pomocníci v šatníku. Kam poukladať ooblečenie?
debata

Problémom v tomto prípade nie je len neporiadok, ale tiež opotrebúvanie a ničenie odevov. Tomu sa, samozrejme, dá predísť. Dnes už sú totiž dostupné na trhu mnohé úložné systémy či ošetrovacie pomôcky. S celou kolekciou prichádza v týchto dňoch aj značka Tchibo. Jednotlivé kúsky určite potešia váš šatník a najmä jeho súčasti.

Na sezónne šatstvo môžete napríklad použiť skladaciu šatníkovú skriňu, je ideálnou pomôckou aj v prípade, že k vám na dlhšiu návštevu zavíta rodinu s vlastnými odevami. Skriňa ochráni pred prachom, zabezpečí stabilitu, hoci je ľahká a jednoducho zložiteľná. Pre topánky existujú veľmi vkusné a šikovné škatule z látky, ktoré ochránia vašu obuv pred prachom.

Pri skladovaní väčšieho počtu kusov topánok však môžete využiť aj výsuvný model stojana na topánky s pevnými lyžicami, ktoré držia tvar topánky. Taký nájdete napríklad pod značkou Ikea. Švédski dizajnéri s dôrazom na praktickosť už dávnejšie vytvorili závesný vešiak z látky, ktorý je určený na kravaty či ľahšiie opasky. Vďaka nemu zostávajú vyžehlené a nezaberú toľko priestoru v poličkách, ktoré môžete využiť napríklad na bielizeň či uteráky.

Nielen skladovanie, ale aj ochrana odevov je však veľmi dôležitá. Pri svetroch, ale aj bavlnených odevoch môžete využiť odstraňovač žmolkov s pohyblivou strihacou hlavou, ktorá má štyri voľby dĺžky strihu. Žehlenie môže byť jednoduchšie s protišmykovou a ochrannou podložkou pod žehličku, ktorú uvádza na trh už spomenuté Tchibo. Bielizeň ochránia aj štipce s ploškami s povrchom softgrip, ktoré sú šetrné voči materiálu.

Text: lp, pre Žena.Pravda.sk
Foto: archív firiem

+6Ako správne zimovať obuv
debata chyba