Vytvorte si vlastné obkladačky

Ponuka keramických dlaždíc v predajniach poskytuje škálu viac či menej zaujímavých farebných a dekoračných motívov.

01.07.2012 15:48
Vytvorte si vlastné obkladačky Foto:
Vytvorte si vlastné obkladačky
debata

Ak si vyberáte dlaždice do kúpeľne, zvyčajne sa stretnete s veľmi podobnými dizajnovými prvkami.

Ak by ste chceli objaviť niečo výnimočné, museli by ste navštíviť množstvo obchodov alebo aspoň objaviť tie pravé zatiaľ neobjavené. Najlepším spôsobom, ako ohúriť návštevu skutočne originálnymi obkladačkami v kúpeľni či kuchyni, je vytvoriť si ich sám.

Obkladačky by ste samozrejme nemuseli vypaľovať. Stačí, ak by ste na nich navrhli vlastný obrazový motív a nechali si ho vo forme dlaždíc v ľubovoľnom počte zaslať domov. Spôsob výroby je veľmi jednoduchý. Potrebné je si nainštalovať program HF Designer, ktorý nájdete na stránke www.happyfoto.sk. Program ponúka základné softvérové prostredie na nanesenie obrazového podkladu na kúpeľňovú dlaždičku. 

Po tom, čo ste program nainštalovali, sa vám po spustení na obrazovke zobrazí dlaždicová mriežka.  Motív, ktorý budete chcieť na obkladačku naniesť, závisí len od vašej fantázie. Pokojne to môže byť ľubovoľná fotografia uložená v obvyklom obrazovom formáte. Dbajte na to, aby mali fotografie správne rozlíšenie. Potrebných je viac ako 3 Mpx, v inom prípade vás na to upozorní výkričník v pravom dolnom rohu obrázka. Na obkladačke môžete vytvoriť takisto koláž fotografií alebo ich skombinovať s pozadím.

Funkcia, ktorá skutočne stojí za zmienku, súvisí s úpravou fotografií. Nanesené obrázky sa prostredníctvom nej dajú spracovať rovnako ako v štandardnom animačnom programe. Chceli by ste mať v kúpeľni na obkladačke negatív prírodnej scenérie? Nijaký problém. Program disponuje až 22 efektmi, ako sú trebárs Akvarel, Gáza, Roztečené farby, Mramor, Vypuklosť, Šošovka atd. Kombináciou efektov sa dajú vytvárať skutočné ornamentálne skvosty.

Text: -veg- pre Pravdu
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba