Pár tipov ako spraviť z kúpeľne peknú miestnosť

Možno je kúpeľňa miestnosť, v ktorej je permanentný neporiadok. Lebo zakaždým, keď sa pozriete vôkol, je tam všetko, čo sa vám "ešte zíde".

08.06.2012 09:19
Pár tipov ako spraviť z kúpeľne peknú miestnosť Foto:
Pár tipov ako spraviť z kúpeľne peknú miestnosť
debata

Do koša
Vyhoďte nemilosrdne do koša všetky lieky a kozmetické prípravky, uložené poctivo v skrinkách, ktoré už prešvihli dobu trvanlivosti. Upratovať vždy začnite v skrinkách, podľa hesla, to, čo nevidno. Podstatné je to z dôvodu, že vytvoríte priestor pre všetko, čo vidno a čo ešte zaručene potrebujete, teda chcete. Vyhoďte aj všetky ostatné krémy, v ktorých je na dne, vytvorí sa vám ďalší priestor na nové veci. Pokojne si kúpte nové, urobte si radosť a v žiadnom prípade neľutujte tie staré veci, ktoré už mesiace len obchádzate. Patria do koša. Vyhoďte aj tie, s ktorými vám ktosi chcel urobiť radosť (narodeniny, meniny, výročie), ale vám jednoducho nesadli alebo ich jednoducho nemáte šancu využiť. On už na to nepríde a vy si doma aspoň upracete.

Svoje kútiky
Keď vstúpime do cudzej kúpeľne, väčšinou približne vidno, kto v nej žije. V prípade, že žijete s partnerom, urobte si svoje „kútiky“, alebo si určite skrinku, ktorá bude patriť len vám. Budete mať prehľad o tom, čo vám chýba, čo je vaše, čo už treba vyhodiť a čo naopak prikúpiť. Týka sa to nielen šampóna a kondicionéra, ale aj fľaštičiek s kúpeľovým olejom.

Na svojom mieste
Príliš atraktívne nevyzerá ani polička, ktorá udrie do očí nielen vám, ale aj hosťom, ktorí si prídu do vašej kúpeľne napríklad len umyť ruky. Mieša sa tam kozmetika s prostriedkami na umývanie obkladačiek? Potom si opäť vezmite za svoju teóriu: skryť do skrinky všetky prostriedky na umývanie a odstraňovanie špiny a vystaviť radšej kozmetické kúsky a voňavé parfumy.

Kúpte skriňu
Ak sa vám stále zdá, že ste pre poriadok v kúpeľni nespravili dosť, resp. zdá sa, že dokonca nič, kúpte novú poličku, skrinku, alebo si vytvorte nový priestor prehodnotením. V prípade, že žijete sama, nepotrebujete v kúpeľni dvadsať uterákov, zvlášť, keď používate dokola len svoje obľúbené tri. Ostatné uteráky odložte do inej, väčšej miestnosti.

Text: -dz- pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba