Retro, bodky aj farebný koktejl - nechajte bytový textil rozveseliť váš interiér

Ozdobiť si príbytok vzormi a výraznými farebnými kombináciami je dnes ľahšie než kedykoľvek predtým. Do pestrého výberu v obchodoch po celom Slovensku tentoraz pribudol ďalší zaujímavý prírastok.

01.06.2012 13:39
Retro, bodky aj farebný koktejl - nechajte... Foto:
Retro, bodky aj farebný koktejl - nechajte bytový textil rozveseliť váš interiér
debata

Reč je o limitovanej kolekcii švédskej dizajnérky Lycke von Schantzovej, ktorá spolupracuje so známou sieťou Ikea. Práve pre ňu navrhla aj kolekciu inšpirovanú dovolenkou, spomienkami, ale aj radostnými, priam hravo detskými motívmi.

Autorka sa doslova „vybúrila“ na sérii bytového textilu – vankúšmi a obliečkami počnúc až po tašky a plážové šatky. Dominantnými prvkami sa stali retro farbené vzory, ale nechýbajú ani obľúbené bodky či potlače s odkazmi ako Sladké sny, Život je krásny alebo S láskou. Nechýbajú však ani umelecké kompozície portrétov s kvetinovými motívmi či výrazné čierno-biele potlače.

Hoci veľké medzinárodné siete obchodov ponúkajú tovar často celé roky a ťažia z obľuby niektorých vychytených kolekcií, tentoraz dostala kolekcia istý punc exkluzívnosti. Bude sa totiž predávať len do vypredania zásob a dodávaná je v obmedzenom množstve.

Text: zg, pre Žena.Pravda.sk
Foto: IKEA

+3
debata chyba