Chystáte vynovenie príbytku? Čo dnes letí?

Vždy je to predovšetkým žena, ktorá vnáša do domu teplo a atmosféru, ale treba sa zladiť aj s partnerom v predstavách a realizácii nápadu.

22.05.2012 07:13
Chystáte vynovenie príbytku? Čo dnes letí? Foto:
Chystáte vynovenie príbytku? Čo dnes letí?
debata

Domov snov – nielen pre romantické duše
Vďaka ženskému citu pre detail a hravosť s farbami získava bývanie privilegovaný status domov. Pri zariaďovaní bytu, či domu už mnohí strávili dlhé hodiny študovaním katalógov. Dnešný trh ponúka neuveriteľne rozmanité a bohaté portfólio produktov zo všetkých oblastí.

Začať pekne, od podlahy…
Podlaha tvorí v interiéri takmer najviac dominantný priestor. Začať s vytváraním unikátneho bývania od podlahy je preto správnou voľbou. Lietajúci koberec nie je to, čo dnes letí, ale prenesme sa zo sveta snívania do reality a pozrime sa na moderné varianty v širokej ponuke podlahovín. 

Nové materiály ako chameleóny
Áno, taký obyčajný vinyl sa správa ako chameleón, je totiž príznačný tým, že dokáže verne imitovať takmer každý druh materiálu. Ľuďom sa zväčša z podvedomia vynorí imitácia dreva ako lacnejší variant. Trendy v interiérovom dizajne už sú však na míle vzdialené od tejto prvoplánovej predstavy (napríklad kolekcie od KPP SK).

Ako to funguje?
Imitácia štruktúry kameňa je tým, čo možno nazvať sviežou nadčasovou zmenou. Paleta vyrábaných dekorov začína pri svetlej a končí až pri tmavých odtieňoch. Štruktúrovaná špára medzi jednotlivými dlaždicami môže mať jemnejšiu, ale aj výraznejšiu kresbu, čím sa len podtrhuje autenticita dlažby.

Nablýskané zrkadlo na zemi
Nadšenie dizajnérov dnes vyvoláva aj netradičné poňatie dreva s extra vysokým leskom. Švédsky výrobca sa vrhol do neznámych vôd a výsledkom bola drevená podlaha, ktorá sa blyští ako zrkadlo, ba v určitých dekoroch obsahuje aj metalické prvky. Takýto interiér pôsobí elegantným až luxusným dojmom. Výhodou je aj použitie laku so zvýšenou odolnosťou proti poškriabaniu.

Text: Monika Schönová pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK

debata chyba