Kobercové trendy. Poznáte ich?

Nemyslite si, že móda sa dotýka iba sukní, šiat, nohavíc či topánok. I naše byty alebo domy môžu byť trendové. Najmä, ak sa zameriate na detaily.

09.05.2012 07:00
Kobercové trendy. Poznáte ich? Foto:
Kobercové trendy. Poznáte ich?
debata

Tvrdíte, že koberce sú už dávno „out“ a teraz „hýbu svetom“ a najmä našimi bytmi čoraz častejšie laminátové alebo drevené podlahy či dlažba? Nuž, nie je tomu celkom tak i keď sú celoplošné koberce v bytoch čoraz menej využívané. Ak chcete, aby to u vás doma vyzeralo naozaj útulne, zamerajte sa na koberce. Vedeli ste o tom, že kusové- dekoračné koberce prežívajú v tomto období svoj veľký „boom“?

Aký vybrať tvar?
Už dávno sú preč časy, keď sme si mohli vybrať koberec iba štvorcového tvaru, prípadne behúň v tvare obdĺžnika. Dnes predajne ponúkajú koberce okrúhle, oválne alebo napríklad v tvare srdca. A samozrejme rôznych veľkostí. Medzi najžiadanejšie a najtrendovejšie patria momentálne okrúhle typy kobercov.

A čo farby?
Samozrejme, vždy pri výbere koberca treba prihliadať na zariadenie interiéru. Prihliadať treba nielen na farbu nábytku či sedačky, ale i na farby stien alebo napríklad i na to, či chce izbu presvetliť alebo oživiť kontrastnou farbou koberca. Z farieb sú momentálne „in“ najmä fialová, fuksiová, slivková či odtiene ružovej. Pekne vyniknú aj kombinácie červenej a ružovej, pistáciovo zelenej a hnedej alebo čiernej v kombinácii so šedou či bielou.

Ach, tie vzory.....
Chcete si priniesť domov koberec, ale neviete aké vzory práve „letia“? Ak vám to váš interiér dovolí, vsaďte na geometrické vzory (kocky, kruhy, polkruhy, pásiky). Nič nepokazíte ani retro štýlom či kobercom s motívom kvetov. Nechcete nič vzorované? Vyberte si koberec s vysokým vlasom v módnych pastelových odtieňoch.

Text: -kk- pre Žena.Pravda.sk
Foto: Shutterstock

debata chyba