Jarné dekorácie v interiéri - môžete ísť na to rôznymi spôsobmi

Slnko, teplo, rozkvitnuté stromy a kríky - jar za oknami sa tlačí aj do našich príbytkov. Čo tak trochu jej napomôcť.

03.05.2012 09:16
Jarné dekorácie v interiéri - môžete ísť na to... Foto:
Jarné dekorácie v interiéri - môžete ísť na to rôznymi spôsobmi
debata

Vhodne zvolenými dekoráciami dokážete váš interiér skutočne rozžiariť a dodať mu nádhernú jarnú atmosféru. Existuje na to, samozrejme, niekoľko rozličných spôsobov. Ktoré?

1. Živé kvety
Hádam je každému jasné, že so živými kvetinami dokážete v interiéri najviac. Či už kytica na stole v kuchyni alebo obývačke a chodbe. Kvetináč s vysadenými kvetinami na pohyblivých koliečkach, ktorý môžete umiestniť podľa potreby do rozličných kútov bytu. Netreba zabúdať ani na závesné kvetináče, ktorými prizdobíte balkón. Muškáty, begónie, astry, ale aj zelené rastlinstvo, ktoré má dvojitú funkciu – dekoračnú aj užitkovú – reč je o črepníkoch s rozmarínom, majoránom či mätou. Fantázie sa medze nekladú.

2. Kvetiny na stene
Reč je o obrazoch, grafikách či fotografiách s témou kvetín. Buď ich umiestnite na stenu sólo, aby vynikli, ale ešte výraznejší kvetinový motív dosiahnete, pokiaľ obraz s kvetinami umiestnite k dekoratívnemu stolíku plnému živých kvetín – izbových rastlín alebo kytice vo váze. Môžete pritom voliť obrazy s jasnými a výraznými farbami kvetín, ale pokojne to môžu byť aj herbárne výlisky zarámované v drevených rámikoch.

3. Kvetiny na látke
Obrus s motívom narcisov alebo rozkvitnutých margarét bude určite oživením každej kuchyne. Môžete zájsť do úplných detailov, ppokiaľ si zadovážite aj kvetinové prestieranie či obrúsky s motívom kvetov. Pridajte hrnček a taniere (podobnú kolekciu nedávno predstavila napríklad Ikea) a budete mať jari plnú kuchyňu. V prípade spálne môžete staviť napríklad na prikrývku na posteľ s výraznými vyšívanými kvetmi alebo grafickou potlačou v impresionis­tickom duchu.

4. Zelená (nie) je (len) tráva
Jar neznamená len rozkvitnuté púčky, ale aj veľa zelene. Práve tento farebný odtieň v rozličných sýtostiach môžete umiestniť na pohovku v obývačke alebo do kuchyne v podobe dekoračných vankúšikov na sedenie či poťahov na stoličky.

5. Poslovia jari
Keramické, sklenené alebo napríklad aj recesistické plastové môžu byť dekoratívne predmety v podobe vtákov či motýľov, ktorých si môžete rozmiestniť po byte.

Text: zg, pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK, NATY NATY

+4
debata chyba