Chráňte si dvere tepelným štítom

Ak rúra pri pečení správne netesní alebo nastane chyba pri jej odvetrávaní, môže to poškodiť okolitý nábytok - napríklad dvierka na kuchynskej linke. V takom prípade je dobrým riešením ochrániť tieto dvierka takzvaným tepelným štítom.

11.12.2017 06:00
tepelný štít, rekonštrukcia Foto:
Tepelný štít ochráni nábytok pred horúcim vzduchom z tepelných spotrebičov v blízkosti a zabráni pôsobeniu vysokých teplôt.
debata

Hrany nábytkových dvierok sú na kuchynských zostavách veľmi chúlostivým miestom. Najmä ak priamo susedia s tepelnými spotrebičmi, ako je napríklad sporák alebo gril.

„Vonkajšia hrana fóliovaných dvierok je odolná voči teplotám 70 až 80 stupňov Celzia, takže pri pôsobení horúceho vzduchu nad touto teplotnou hranicou môže prísť k postupnému uvoľňovaniu lepeného spoja, ktorý drží fóliu na hrane dvierok, a k odchyľovaniu fólie,“ vysvetľuje Martin Dusík z českej spoločnosti Trachea, ktorá vyrába nábytkové dvierka.

Dlhodobé a opakované zahrievanie hrany dvierok napríklad pri odvetrávaní rúry po skončení pečenia alebo v dôsledku netesniacej rúry tak môže vyústiť až do zničenia fólie. Najčastejšie sa to prejaví jej zoškvarením. Práve tepelný štít však znamená veľmi efektívne a jednoduché riešenie, ako takému poškodeniu predísť.

Tepelný štít tvoria dva oceľové profily v tvare písmena L. Táto ochrana sa inštaluje na vnútornú stranu pravej a ľavej časti korpusu skrine v rámci zostavy určenej pre vstavanú rúru. Vďaka tomu, že kovové profily po zasunutí spotrebiča do skrinky takmer nevidno, nijako nenarušujú vzhľad kuchynskej zostavy.

Spomenutý štít ochráni skrinku pred horúcim vzduchom unikajúcim z tepelných spotrebičov v blízkosti a zabráni pôsobeniu vysokých teplôt.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rekonštrukcia #dobré bývanie #tepelný štít