Komáre útočia, zastavia ich sieťky na oknách?

Po záplavách prišla ďalšia pohroma, komáre. Výrobcovia okien ponúkajú sieťky proti hmyzu na dvere aj na okná. Štandardne sa vyrábajú vo dvoch verziách.

16.07.2013 13:03
komár - hmyz - repelent - poštípaný - poštipnutie Foto:
Ilustračné foto
debata

Môže ísť o samozatváracie pánty. Otvoria sa ľahkým zatlačením a potom sa automaticky vrátia do pôvodnej polohy. Druhou možnosťou sú pevné pánty. Dvere na pevných pántoch musíte manuálne otvoriť a potom zavrieť.

Najdôležitejší je správny rozmer sieťky. Odborníci odporúčajú, aby ste si pred odchodom do predajne starostlivo premerali svoje okná, Pri nákupe je vždy potrebné uviesť výšku a šírku každého krídla, spolu s rámom.

„Sieťky proti hmyzu sa na okno zvyčajne pripevňujú otočnými háčikmi alebo magnetmi. Pri tomto riešení netreba vŕtať diery do okenného rámu. Náročná nie je ani montáž sieťky na balkónové dvere. No montáž posuvnej sieťky na balkónové dvere si už vyžaduje skúsenosti a používanie vhodných nástrojov, teda je dobré obrátiť sa na odborníkov,“ uviedol Peter Grocký, obchodný manažér spoločnosti Oknoplast.

Ak chceme, aby nám sieťky proti hmyzu slúžili dlhé roky, treba sa o ne starať. Stačí, aby sme ich pravidelne čistili a v zime uskladnili na suchom mieste. Pri čistení sa odporúča používať vlažnú vodu s kvapkou bežného saponátu. Čisté a suché sieťky proti hmyzu môžeme mať doma až do budúceho leta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba