Biokozuby – eko a zároveň trendy

Vždy ste závideli tým, čo majú doma kozub, pretože to vo vašom byte jednoducho nie je možné? Zabudnite na to, že živý oheň si môžu dovoliť iba tí, čo majú dom s komínom. To, čo potrebujete, sa volá biokozub.

09.11.2013 23:00
debata (1)

Ide o špeciálny bezkomínový kozub, ktorý spaľuje tzv. bioalkohol na prírodnej báze. Výsledkom horenia je teplý žltý plameň, ktorý nezapácha, nedymí, je bez popola či iných škodlivých spalín a výparov. Látka sa rozkladá na oxid uhličitý a vodu. Biokozub je absolútne nenáročný bytový doplnok a spríjemniť vám môže byt, dom prípadne aj kanceláriu.

„Biokozuby existujú vo viacerých formách, buď závesné – nahradia napríklad obraz, voľne stojace, stolové, alebo zabudované. Ich inštalácia väčšinou predstavuje iba pevné uchytenie na stenu alebo stôl, čo bez väčšej námahy zvládne takmer každý,“ hovorí špecialista Filip Werner zo spoločnosti Mountfield.

Biokozub vie byt dokonca aj rozvoňať, pretože existujú už aj aromoterapeutické vonné bioetanoly. „Obrovskou výhodou týchto kozubov je, že sú veľmi ľahko prenosné a nie ste tak fixovaní na jedno zásadné miesto ich umiestnenia. Okrem dizajnu je schopný biokozub s výhrevnosťou 3–4 kw vyhriať aj väčšiu miestnosť,“ dopĺňa Filip Werner.

V zásade biokozuby nechcú a ani nemajú konkurovať teplovzdušným kozubom na drevo. Je to dizajnový doplnok, ktorý však dokáže miestnosť za určitých podmienok i vyhriať. Zatiaľ čo elektrické kozuby nemajú prirodzený žltý plameň a plynové majú oheň prudký, bez plápolania, všetko toto biokozub prináša.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #bývanie #kúrenie #kozub