Nenechávajte zlodejom signál o vašej neprítomnosti

Niekedy nedokážu návšteve zlodejov zabrániť ani rôzne bezpečnostné systémy, dvere a zámky, pokiaľ zanedbáte niektoré napohľad bezvýznamné detaily.

14.08.2012 15:03
Zlodej, okno Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Zabrániť vykradnutiu bytu môžu pomôcť aj zdanlivé maličkosti. Jedným zo signálov upozorňujúcich potenciálnych zlodejov, že nehnuteľnosť je prázdna, je plná poštová schránka. Pred odchodom na dovolenku preto požiadajte susedov alebo známych, aby schránku pravidelne vyberali.

Ak zveríte počas dovolenky kľúče od bytu cudzej osobe, dôkladne zvážte, či je spoľahlivá a dôveryhodná. Určite nenechávajte zatiahnuté okná. Niekoľko dní nevytiahnuté rolety alebo závesy sú totiž takisto znakom, že v byte sa nikto nezdržiava.

Pravdepodobnosť vykradnutia sa zvyšuje aj vtedy ak sa niekoľko dní v byte neotvoria okná a nerozsvieti sa. Požiadajte preto o pomoc susedov. Inou možnosťou je nastaviť elektrický časový spínač, ktorý v určenú hodinu rozsvieti vo vybraných miestnostiach svetlo.

V telefónnom odkazovači nenechávajte odkaz, že ste na dovolenke a v žiadnom prípade neuvádzajte termín príchodu. Nikdy nenechávajte počas dlhodobej neprítomnosti kľúč pod rohožkou alebo na iných dohovorených miestach. Sú to zvyčajne prvé miesta, kde ich zlodeji budú hľadať. Nie je vylúčené, že zlodeji váš byt pozorujú dlhší čas a práve tento detail neunikol ich pozornosti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba