Eurovea priťahuje. Za dva týždne prišlo pol milióna ľudí

Nové bratislavské nákupno-zábavné centrum Eurovea Galleria navštívilo za prvé dva týždne od otvorenia pol milióna ľudí.

11.04.2010 10:41
Eurovea - otvorenie Foto:
Eurovea
debata

Informoval o tom Mike de Mug z írskej developerskej skupiny Ballymore Group, ktorá komplex na ľavom brehu Dunaja vybudovala. Nákupné centrum Aupark, ktoré sa nachádza na opačnej strane veľtoku v mestskej časti Petržalka, odliv návštevníkov vraj nepocítilo.

Komplex Eurovea, ktorý vyrástol v blízkosti novostavby Slovenského národného divadla, je súčasťou luxusnej zóny a ponúka okrem 150 obchodov, desiatok kaviarní, reštaurácií a barov aj kino či fitnescentrum. Vybudovanie novej mestskej štvrte stálo približne 350 miliónov eur.

„Za prvé dva týždne navštívilo Eurovea Galleriu viac ako 500 000 ľudí, len za prvý víkend to bolo vyše 200 000 návštev­níkov,“ uviedol de Mug. Otvorenie nového komplexu sa však podľa mediálnej zástupkyne Auparku Márie Juritkovej sa na návštevnosti tohto obchodného centra neprejavilo. „Po dňoch či víkendoch návštevnosť nemeriame, a medzimesačne sa nič nezmenilo,“ uviedla.

V Bratislave sa nachádza viacero nákupných centier, okrem Auparku a štvrte Eurovea napríklad aj Avion pri jednom zo vstupov do Bratislavy, Polus v mestskej časti Nové Mesto či Shopping Palace na Zlatých Pieskoch. Analytik agentúry Terno Ľubomír Drahovský si myslí, že Bratislava ďalší takýto komplex uživí.

„Počas najbližšieho pol roka bude Eurovea v rebríčku obľúbenosti určite na prvom mieste, ľudí bude lákať nielen poloha, atraktívne interiéry, ale aj dobré možnosti parkovania,“ povedal Drahovský. Dodal, že v budúcnosti si však takéto centrá budú konkurovať najmä programom a doplnkovými aktivitami, ktoré dokážu ponúknuť. Predpokladá tiež, že si ich ľudia začnú viac vyberať podľa polohy. „Kým napríklad Aupark budú využívať v drvivej väčšine obyvatelia Petržalky a cestujúci prechádzajúci cez Bratislavu, Eurovea bude pre turistov, ktorí chcú spojiť prehliadku centra s nakupovaním,“ uzavrel.

debata chyba