Sky Park od Zahy Hadid dostane ďalšiu vežu

Developerský projekt Sky Park sa bude rozširovať. K trom vežiam, ktoré tvoria rezidenčnú časť projektu Zahy Hadid, pribudne na dokúpenom susediacom pozemku v poradí už štvrtá. Tá je v súčasnosti v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie. Vizualizácie sú ešte bez štvrtej veže.

13.11.2017 11:44
debata (3)
zväčšiť Nová obytná a administratívna štvrť. Foto: Penta Real Estate
sky park, zaha hadid Nová obytná a administratívna štvrť.

Štvrtá rezidenčná veža má rovnaké parametre a architektonické riešenie ako predošlé tri. 31 nadzemných podlaží a výška 103,8 metra ponúkne 264 bytových jednotiek a ďalších 372 parkovacích miest. Súčasťou novej veže budú aj priestory na retail a občiansku vybavenosť.

„Sme veľmi radi, že tento unikátny projekt bol verejnosťou aj kupujúcimi prijatý pozitívne, momentálne je už takmer 85 percent bytov v prvých troch rezidenčných vežiach predaných. Ďalšia rezidenčná veža, ktorá je kópiou predošlých, prinesie nielen rozšírenie projektu Sky Park od Zahy Hadid, ale aj nové verejné priestory od tejto ateliéru tejto jedinečnej architektky,“ hovorí Michal Padych, riaditeľ pre rezidenčné projekty v Penta Real Estate.

zväčšiť V strede Jurkovičova tepláreň, ktorá je... Foto: Penta Real Estate
sky park, zaha hadid V strede Jurkovičova tepláreň, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou.
zväčšiť Súčasťou projektu je aj mestský park. Foto: Penta Real Estate
sky aprk, zaha hadid Súčasťou projektu je aj mestský park.

Rozšírenie projektu Sky Park vyrastie na pozemku susediacom s pôvodným projektom. Rozloha pozemku prislúchajúceho k novej rezidenčnej veži je takmer 7-tisíc metrov štvorcových a jeho akvizícia od predošlého majiteľa sa uskutočnila v priebehu tohto roka. Verejné priestory sa tak ešte rozšíria a po dokončení projektu bude jeho súčasťou nový mestský park na rozlohe viac ako 30-tisíc metrov štvorcových.

Aktuálne sú už prvé tri rezidenčné veže vo výstavbe, pričom ich dokončenie sa očakáva koncom roka 2019. Súčasťou Sky Park sú aj dve administratívne budovy, jedna z nich už má aj stavebné povolenie.

O Sky Park

Autorkou projektu je nedávno zosnulá a svetovo uznávaná architektka a dizajnérka Zaha Hadid. Jej koncept počíta s minimálnou zastavanou plochou a prinesie nový mestský park v centre Bratislavy. Spolu s výstavbou projektu Sky Park je plánovaná aj rekonštrukcia fasády historickej budovy Jurkovičovej teplárne, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Zaha Hadid #Sky Park