Štát dáva dotácie na zateplenie staršieho rodinného domu

Majitelia starších rodinných domov môžu získať od štátu podporu na zateplenie. Ako totiž informovalo ministerstvo dopravy a výstavby, od utorka 1. augusta môžu majitelia domov starších ako 10 rokov podávať svoje žiadosti o príspevok na zateplenie rodinného domu. Ak splnia všetky podmienky, môžu od štátu získať na tento účel podporu až 8 800 eur.

01.08.2017 10:40
debata (4)

„Verím, že do tretej výzvy sa zapojí čo najviac ľudí, ktorí si tak budú môcť zatepliť svoj rodinný dom a znížiť si náklady svojej domácnosti na energie,“ povedal minister Árpád Érsek.

Žiadosti o príspevok bude možné elektronicky podávať od 1. augusta 2017 do 31. októbra 2017, alebo do naplnenia počtu elektronicky zaevidovaných žiadostí o príspevok, ktorý je stanovený pre 500 žiadostí.

Príspevok bude možné poskytnúť do výšky 40 % oprávnených nákladov, najviac však do výšky 8 800 eur. Do týchto nákladov je pritom možné zahrnúť aj úhradu za výmenu zdroja tepla, ako je kotol alebo tepelné čerpadlo, ak už nebola podporená iným programom a podpora sa týka viacpodlažného rodinného domu s celkovou podlahovou plochou do 300 metrov štvorcových. Informácie o podmienkach poskytnutia príspevku na zateplenie rodinného domu sú dostupné na webovej stránke zatepluj.sk.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #dom #zateplenie