CAPAROL: Edícia Carbon

- inzercia - Caparol uviedol na trh nový rad materiálov pre fasády – Edícia Carbon. Ide o inovatívny rad, ktorého vlastnosti prekračujú bežné štandardy a zaisťujú pre užívateľov nové možnosti pri riešení fasády a istotu špičkového materiálu.

09.07.2012 08:08
Lesní 804-806, Orlová
Lesní 804-806, Orlová
debata

Názov Edícia Carbon je odvodený podľa uhlíka /lat. carbo/, ktorý je použitý vo forme vlákien ako voľne rozptýlená výstuž. Ťahová pevnosť uhlíkového vlákna je 5600 N/mm2, čím dodáva materiálu podstatne vyššiu pevnosť, necitlivosť ku vzniku trhlín a odolnosť proti mechanickému poškodeniu. Aby bolo možné uhlíkové vlákna použiť, bolo treba vyvinúť aj úplne nové spojivo – čiastočky spojív totiž musia rozmerovo odpovedať veľmi jemným uhlíkovým vláknam. Tieto nové spojivá majú aj výrazne lepšie vlastnosti z hľadiska odolnosti proti poveternosti, priedušnosti pre vodné pary, a zaisťujú dlhodobo čistú fasádu.

Významné sú aj nové možnosti vo farebných stvárneniach fasády. Bežné materiály na tepelnoizolačných systémoch sú limitované súčiniteľom odrazu svetla 25 – 30, podľa použitej omietky. Systém Carbon umožňuje pri dodržaní predpísanej skladby použitie výrazne tmavých odtieňov až do hodnoty 6.

Carbon Spachtel Tmel pre vytváranie vysoko odolných výstužových vrstiev tepelnoizolačných systémov. Systém, kde je použiť tento tmel dosahuje pri štandardnej hrúbke výstužovej vrstvy 3 mm rázovej odolnosti vyššej ako 15 J (predpísaná normová hodnota je 3 J pre bežné, a 10 J pre najvyššie zaťaženie).

CarboNit
Dvojzložkový tmel pre vytváranie mimoriadne odolných výstužových vrstiev tepelnoizolačných systémov. Jeho rázová odolnosť presahuje 45 J. Odolá teda prakticky akémukoľvek namáhaniu. Pokiaľ sa použije v soklovej časti, nie je treba používať špeciálne soklové izolačné dosky.

CarboPor
Silikónová omietka určená pre povrchovú úpravu fasád. Vhodná nie len na tepelné izolačné systémy, ale aj na jadrovú omietku a systém sanačných omietok Capatect. Vďaka svojim vlastnostiam zaisťuje dlhodobo čistú fasádu.

CarboSol
Fasádna farba na báze silikónových živíc. Má výbornú priedušnosť pre vodné pary (Sd < 0,01m), nízku nasiakavosť pre vodu z vonkajšieho prostredia a tak zaisťuje ideálnu ochranu fasády. Je imúnna proti usadzovaniu plesní a rias, hodí sa teda aj na renováciu tepelnoizolačných systémov.

Viac informácií na tejto stránke.

debata chyba