Penta má v rukách územné rozhodnutie pre 700 bytov na Čulenovej

SITA | 18.08.2016 16:43
Bratislava Zaha Hadid Foto:
Multifunkčná zóna s obytnými aj administratívnymi priestormi a viacerými zelenými plochami má vzniknúť v zovretí ulíc Landererova, Čulenova a Továrenská na základe návrhov slávnej architektky Zahy Hadid.
Rezidenčná časť projektu Čulenova, ktorú budú tvoriť tri veže vo výške 31 nadzemných podlaží, získala v týchto dňoch územné rozhodnutie.

Informovala o tom spoločnosť Penta Investments, ktorá je investorom projektu. Ako ďalej uviedla, po získaní právoplatného stavebného povolenia plánuje začať s výstavbou. Územné rozhodnutie zároveň získala aj jedna z dvoch administratívnych veží. Oficiálny predaj bytov sa má začať počas októbra tohto roka. Výstavba rezidenčnej časti projektu je plánovaná na jeseň 2016, dokončenie prvej etapy sa očakáva koncom roka 2018.

Podľa informácií zverejnených Pentou Investments tri rezidenčné veže tvoria prvú etapu projektu a celkovo ponúknu viac ako 700 bytov. Ich súčasťou bude základná občianska vybavenosť na rozlohe 3 tisíc metrov štvorcových. V druhej etape projektu Čulenova počíta Penta s dvoma administratívnymi budovami s celkovou prenajímateľnou plochou 55 tisíc metrov štvorcových.

Autorkou projektu, ktorého súčasťou bude nový mestský park a aj pamiatka Jurkovičovej teplárne, je nedávno zosnulá architektka a dizajnérka Zaha Hadid.

Penta je stredoeurópska investičná skupina, ktorá bola založená v roku 1994. Pôsobí najmä v zdravotníctve, finančných službách, výrobe, maloobchode a v realitnom developmente. Jej portfóliové spoločnosti zamestnávajú viac ako 37-tisíc ľudí. V roku 2015 dosiahla hodnota aktív skupiny 7 miliárd eur.