Výstavy kvetov otvorili naraz

Dve najväčšie výstavy kvetov na Slovensku sú tento rok naraz. Kvetinári za tým vidia ďalší dôkaz konkurenčného boja bratislavskej Incheby a nitrianskeho Agrokomplexu. Ešte sa nestalo, aby sa Flóra a Gardenia začínali aj končili rovnako.

23.04.2010 06:00
Gardenia Nitra 2010 Foto:
Vystavovateľka Jana Illíková sa pre rovnaký termín konania výstav v Nitre a Bratislave musela rozdeliť s manželom. On utekal na Flóru do Bratislavy, ona zostala v Nitre.
debata

Kvetinárka Jana Illíková to vyriešila tak, že sa s manželom rozdelili. „On utekal s nejakými kvetmi do Bratislavy, ja som zostala v Nitre.“ Poľský záhradkár a vystavovateľ Arkadiusz Piechulski takúto možnosť nemal. „Vždy som chodieval na obe výstavy. Teraz som sa musel rozhodnúť. Zostal som v Nitre. V Bratislave tak nič nezarobím.“

Šéfovia výstav úvahy o konkurenčnom boji odmietajú. Projektový manažér Agrokomplexu František Ďurkovič tvrdí, že to je nešťastná náhoda. Organizátorka Flóry Katarína Kullová povedala, že sa museli prispôsobiť rozvrhu a ďalším akciám v bratislavskej Inchebe.

Bratislava a Nitra už tradične súperia s autosalónmi. Nitra teraz urobila ústretový krok, svoju výstavu áut bude organizovať každý párny rok. Teraz je na rade Incheba, či sa zameria len na nepárne roky.

debata chyba